Opening Speljaar 2019-2020

Zaterdag 14 september hebben we met alle groepen het nieuwe speljaar feestelijk geopend.

Om 10.00 uur zijn we begonnen met het openen. Alle groepen hebben hun ritueel voor het openen uitgevoerd. Dit is altijd heel mooi, want zo kunnen alle andere groepen zien hoe er geopend wordt. Iedere groep heeft ook zijn eigen vlag gehesen in de vlaggenmast.
Na de opening volgde de uitleg voor het eerste spel. Het Zweedse loopspel. Bij dit spel moesten alle kinderen in 10 teams langs verschillende opdrachten om zo veel mogelijk punten te halen. Dit kon door dingen uit te voeren, of antwoorden op te zoeken in boeken over de scouting.

Na het eerste spel kwam de lunch er weer aan. Voor iedereen was er een luxe hamburger die de kinderen zelf samen konden stellen, met een beetje naturel chips voor ernaast. Het was een heerlijke lunch.

Het middagprogramma kon beginnen, er werden 8 teams gemaakt. In deze teams gingen ze langs 4 verschillende spellen om daar tegen een ander team te strijden. Bij het boerengolf werd een bal door het park heen geslagen, en zo moest met zo min mogelijk slagen de doeltjes gehaald worden.
In de zalen van de blokhut vond een escape room plaats, de kinderen moesten zo snel mogelijk met veel aanwijzingen de deur van de zaal proberen open te krijgen.
Bij het lasergamen gingen 2 teams tegen elkaar schieten. Wie de meeste punten haalde had gewonnen.
Het vierde onderdeel was het knopen van een brug, waar na het middagprogramma alle kinderen die het afgelopen speljaar zijn overgevlogen naar een nieuwe groep overheen moesten.

Na het overvliegen hebben alle groepen weer gezamenlijk afgesloten, waarna iedereen weer naar huis ging.

Het was een topdag!

0 Shares