Explorerkamp 2016 – Bollendorf!

Met de zestienkoppige explorergroep zijn we dit jaar neergestreken in het Duitse Bollendorf, gelegen aan de Luxemburgse grens. Afgelopen speljaar hadden we verschillende acties gedaan, waardoor we dit keer ook weer een erg geslaagde week hebben gehad.

De eerste dagen werkte het regenachtige weer ons een beetje tegen, maar in en rondom onze partytent hebben we ons prima vermaakt, met o.a. films kijken op het partytentdoek (waarbij andere campinggangers mee konden genieten), vele potjes Risk en kaartspellen spelen en het verkennen van het bijliggend bos.

De rest van de week hebben we twee keer een prachtige wandelingen gemaakt door het heuvelachtige landschap, twee grote steden bezocht (Trier en Luxemburgstad) en gerodeld van een bergheling. Na het rodelen moest er nog wel even een ronde langs de baan gemaakt worden om een missende mondharmonica en schoolpas op te sporen.

Eén dag hebben we ook nog gezwommen en op de rivier de Sauer rond gedobberd in verschillende kano’s. De rivier was doorgaans lekker rustig, maar aan het eind van de toch was toch bijna de helft van alle kano’s omgegaan en nagenoeg iedereen verwisseld van kano, heel raar 😉 .

Elke avond aten we op de camping of in een restaurant en sloten we de dag natuurlijk af rondom een heerlijk knisperend kampvuur.

Al met al, een mooie en vooral erg gezellige week!

img_1197-min

0 Shares