Welpenkamp 2019 – De Magische Ring

In de eerste week van de zomervakantie zijn 21 Welpen samen met 6 Welpenleiding op zomerkamp geweest in Weert. Bij aankomst op het kampterrein werden de Welpen onthaald in een heus kasteel!! Na het klaarleggen van de bedden en het vertrek van alle papa’s en mama’s kon ons zomerkamp echt beginnen!
We kregen een brief en een pakketje van Groothaert. Na het uitvoeren van diverse samenwerkingsopdrachten die in de brief stonden, mochten we het pakketje openen! Er zat een ring van Swarttand in. Groothaert verzocht ons in de brief om de ring te verstoppen voor Swarttand, omdat hij slecht werd van de Magische Ring. ’s Avonds bij het kampvuur kregen de Welpen de geschiedenis van Swarttand en Groothaert te horen. Daardoor wisten de Welpen precies hoe het zat met de Magische Ring, en waarom het zo belangrijk was om de ring te verstoppen voor Swarttand.
Door gedurende de week diverse opdrachten uit te voeren, bleef de ring goed verstopt! We hebben:
– Ons verkleed als echte mensen uit de middeleeuwen. Zo vielen we niet op en trokken we geen aandacht van Swarttand.
– Geurtjes gemaakt (met knoflook, ui, afwasmiddel, azijn etc.) om zo de speurhond die Swarttand had gekocht af te leiden. De hond mocht de ring natuurlijk niet ruiken!
– Museum Eynderhoof bezocht. Zo konden de kinderen zich echt inleven in de middeleeuwen en zich ook zo gaan gedragen. Mooi meegenomen dat we ook nog veel hebben geleerd over het maken van emmers, potten, pannen en middeleeuwse apparaten!
Toen we halverwege de week terug kwamen op ons kampterrein na ons welverdiende (zwem)bad, lag er een nieuwe brief van Groothaert. We hadden zo goed ons best gedaan, dat ons een nieuwe taak werd toevertrouwd: Door de ring in een vaas met water te doen, en aan dit water papiertjes met complimenten toe te voegen, zou de ring weer goed worden! Dit hebben we natuurlijk meteen geprobeerd. De liefste complimentjes werden opgeschreven en toegevoegd aan het water waarin ook de ring zat! En toen was het afwachten….
Het resultaat konden we echter niet meemaken! Donderdagochtend, bij terugkomst uit het bos op het kampterrein, bleek dat de Magische Ring van Swarttand weg was!!! In het noodkringgesprek dat we hadden, bleek dat het moest zijn gebeurd toen iedereen in de hutten in het bos zat. Sommige Welpen hadden een man gezien met 2 honden en een zwarte tand, dat moest Swarttand wel zijn geweest! De hoop werd toen gevestigd op dat we de ring goed genoeg hadden gemaakt met onze complimenten in het water…. Om Groothaert op de hoogte te stellen van het verlies van de ring, hebben we hem een brief gestuurd. We kregen meteen een brief terug. Groothaert weet het ook even niet…. Gaat het nog goed komen? We besloten samen met de Welpen om het nog even af te wachten. Eerst was het namelijk tijd voor onze verrassingsdag. Toen we met auto’s vol nieuwsgierige Welpen de Duitse grens passeerden, begon het kwartje te vallen: WE GAAN NAAAR IRRLAAAAND!!! Klonk het op de achterbank. Na een dag spelen in maisbakken met 200 ton mais, doolhoven, op glijbanen en als luchtverkeersleider, keerden we na een overheerlijke BBQ terug richting het kampterrein.
Daar lag een half nat briefje in onze brievenbus. Swarttand had een wat raar gevoel in zijn buik, en wilde de magische ring niet meer. Maar…. Zo makkelijke krijgen we de ring niet van hem terug. Hij had hem ergens verstopt, dus zaterdagochtend gingen we op pad. Op zoek naar de ring! En die werd gevonden! Samen met een pakketje waarin prachtige insignes zaten voor op onze blouse.

Kortom: weer een week vol spanning en avontuur! En de Welpen hebben het samen met Groothaert tot een goed einde weten te brengen!

0 Shares