Verkennerkamp 2019 – Veghel

De eerste dag is altijd een vrij standaard begin dag met het opbouwen van de tenten, het verzamelen van hout voor het vuur en het graven van de hudo. In de tussentijd is er ook nog gewerkt aan een jacuzzi zodat er lekker gezwommen kan worden komende dagen! En een avondspel hoort er zoals altijd natuurlijk bij!

De volgende dag hebben de kinderen zelf hun eten bij elkaar moeten handelen door te ruilen. We zijn het centrum in gefietst om daar met de bewoners van een appel en ei naar een avond maaltijd toe te werken. En met succes! Met een combinatie van spaghetti en macaroni met een rode saus met worst, gehakt en diverse groenten is het avond eten geslaagd. Na het eten is er nog gevoetbald en een bosspel in het donker gespeeld.

Dinsdag zijn we naar het zwembad geweest, deze was 45minuten fietsen! Maar het was wel lekker verfrissend. Zeker de douches. Na het zwemmen zijn we terug naar ons terrein gefietst om daar snel te gaan eten omdat het fietsen en zwemmen veel vermoeiend was. Na het eten zijn sommige al meteen gaan slapen. Andere hebben nog even rustig een film gekeken en zijn daarna gaan slapen.

Woensdag hebben ze ook lekker uit kunnen slapen. Vandaag wordt namelijk de relax dag. Er moet wel even opgeruimd worden en genoeg hout verzameld worden om de jacuzzi goed warm te houden. Na het ontbijt is er hout gesprokkeld, met veel tegen zin, maar dat was wel nodig voor het verwarmde bad. Het harde werk werd goed beloont. Nog voor de lunch konden ze al lekker zwemmen in het verwarmde buitenbad. Ook hebben ze nog wat flessen geschoten. Na het eten kwamen de politie honden ook nog even een showtje geven! Sommige van de kinderen hebben, zoals te zien op de fotos, het pak aan gehad dat gebruikt wordt bij de bijt trainingen. De honden hebben we er maar niet op los gelaten. Na de show zijn ze meteen weer het water in gegaan, ondanks de regen. Later is er nog een film gekeken en nog even bij het vuur gezeten met wat marshmallows.

Donderdag lekker buiten met het mooie weer spellen op het veld gedaan. Ook hebben we nog hutten gemaakt en een tocht gelopen. En laat de tocht nou toevallig uitkomen op een plek voor een lekkere traktatie van de jarige! Ze wilde ook al zo lang naar de mc donalds waar we elke dag langs fietsen en zo werden ze toch wel een beetje gemotiveerd voor een tocht! We hebben zelfs een stuk om gelopen. De weg terug hebben ze zelf gevonden. Na de tocht hebben ze nog even bij het vuur gezeten, maar wel op tijd de tent in want morgen is het een drukke dag met het uitje en de bonte avond!

De laatste dag op de fiets naar Billy Bird Hemelrijk. Na het ontbijt meteen de fiets opgestapt om voor de eerste grote bui al daar te zijn. In het park hebben ze erna lekker kunnen spelen. Wanneer ze even pauze in het park wilden konden ze bij/met de leiding een spel meespelen. Het weer was beter dan de voorspellingen zeiden! Af en toe wat miezer met soms een bui. Maar toen het iets zonniger werd zijn ze toch nog het water in geweest. Na de fietstocht terug was het eten al gehaald. Er werd al heel de week naar uitgekeken, net als een bezoek aan de mc donalds, tafelfriet! Na het eten was het avond programma iets waar ze heel de week aan hebben gewerkt, de bonte vavond. Ze hebben ons 11 verschillende stukjes laten zien! Allemaal erg leuk! En omdat het toch de laatste avond was, wat langer bij het vuur met Marshmallows! Altijd lekker en heel gezellig! Morgen de laatste loodjes en ook meteen de zwaarste.. opruimen. Als we geluk hebben kunnen we nog wat spellen doen, maar anders wordt het afsluiten met een lunch. Ze hebben allemaal wel weer zin om lekker te douchen en hebben ook wel een soort van genoeg van de hudo. Wij vonden het in ieder geval al een geslaagd kamp! En zo ver we hebben gehoord, de kinderen ook!


Meer foto's zijn te vinden in het foto album op onze site.
0 Shares