Welpenkamp – Sint-Oedenrode 2018

Ook dit jaar zijn Welpen weer op kamp geweest, en wat was het een avontuur! Na elke dag schreef de leiding een stukje op de Welpen facebook om de ouders mee te laten genieten. Uit deze verslagen hebben we verschillende zinnen gepakt om een idee te geven wát voor een week het is geweest.

De al ontdekte kist werd naar het veld gesjouwd en het volgende uur zijn alle papieren, kleren, kistjes en andere attributen uit de kist van alle kanten onderzocht.

Een groep werd ingesloten door een kudde koeien, een familiehond heeft helemaal meegelopen tot het kampterrein en een groepje eindigde onbedoeld in het dorp. De spellentocht vulde de hele dag en de kinderen smulde bij terugkomst op het kampterrein van hun welverdiende avondmaaltijd.

De sleutel die gisterenavond gevonden was in de gesmolten kaars, opende inderdaad het kokertje dat we eerder in de grote kist hadden gevonden.

Dag drie alweer! Een dag van niet om 06.00 uur, maar om 08.00 uur wakker worden. Ook wel erg fijn (ook voor de leiding) 

Na het ontbijt hebben we kaarten geschreven voor papa en mama en vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het maken van de meest geweldige knikkerbanen!

We hebben zo snel mogelijk ballonnen kapot laten knappen zonder handen en voeten te gebruiken, wattenbolletjes middels een met vaseline ingevette neus naar de overkant gebracht, zoveel mogelijk spekjes in onze mond gepropt, geplanked  getijgerd, op twee stoelpoten moeten balanceren en nog veel meer.

Acts waar al lange tijd op geoefend is werden uitgevoerd, onder soms korte interrupties (’technische storing!’) waarbij de slappe lach de boventoon voerde.

In de koffer zat een mysterische blauwe bal die op begon te lossen toen we het in water deden. Terwijl de Welpen hierop wachtte, kropen ze met hun slaapzak en knuffel lekker voor het beamerscherm (partytentzeil) om wat uit te rusten van de drukke middag, en te genieten van de film.

Goeeeeeeeiemorrrrgeennnn! Zo klonk het vanochtend om half 9 over het tentenveld. Tijd voor ochtendgymnastiek!

Waar de insteek was een aantal georganiseerde waterspellen te spelen, resulteerde dit (voornamelijk door toedoen van de leiding) al snel in een groot watergevecht. Sponsen, bakken en bekers water vlogen over en weer, tot de meesten compleet doorweekt waren.

De hondenshow! Meer dan een uur zagen we hoe honden bevelen opvolgden, sleutels opspoorde en het ge’woowww’ klonk vele malen over ons terrein.

De reis ging namelijk naar Burgers’ Zoo! Op ontdekking door de Jungle, een speurtocht in de Oceaan en op Safari in Afrika.

Morgenvroeg sluiten we het kampthema voor dit jaar weer af, ruimen we het terrein alvast wat op en is het tijd om papa en mama weer een flinke knuffel te geven! Tot morgen!

Kortom, een fantastisch week voor de kinderen én de leiding en een die zeker als één groot avontuur de boeken in mag!

0 Shares