‘Veel op het menu’ – Welpenweekend april 2016

‘Heeft u gereserveerd?’ klonk het afgelopen vrijdag 8 april voor de deur van onze blokhut. De welpen kwam binnen in restaurant St. Aloysius, hun jas werd opgehangen en ze mochten hun bed opmaken om twee nachten te overnachten in de blokhut.
Na de bekende opening ging het kookweekend echt van start door het maken en bakken van banaan met chocolade of appel met suiker en kaneel. Dit werd gebakken in aluminiumfolie tussen de oranje gloeiende kolen van het kampvuur. Terwijl de Welpen later zaten te smullen van hun eigen gemaakte creatie,  werd de avond afgesloten door een bijpassend en rustgevend verhaal.
De volgende morgen hebben de Welpen eieren gekookt, gebakken of een combinatie van beide geprobeerd. Nadat alles weer opgeruimd was, hebben we een stuk gelopen en tijdens de pauze een eigen menu samengesteld. De boodschappen die hier voor nodig waren, hebben we samen gehaald en het koken kon beginnen.  Zowel voor-, hoofd- als nagerecht waren aanwezig en de kinderen hebben ervan genoten, niet alleen van het eten, maar ook de verantwoordelijkheid die ze droegen om alles voor elkaar te krijgen. De avond werd afgesloten met de film over een kokende rat, ‘rattatouille’, waarna de Welpen heerlijk en lang geslapen hebben.
De volgende  morgen stond het installeren van de nieuwe Welpen en leiding op het programma, maar het zou geen kookweekend heten, als we van te voren niet nog even gingen koken. Wentelteefjes, hmmm, wat een ontbijt.

De installatie vormde een mooie afsluiting van het weekend en er mag teruggekeken worden op een leuk en leerzaam weekend.
En een kookinsigne? Die hebben de kinderen al bijna verdiend!

0 Shares